Större shablonbild

Redovisningsbyrå Stockholm

Letar ni efter en effektiv och vänlig redovisningsbyrå i Stockholm? Vi arbetar som redovisningsbyrå i Stockholm city och vårt kontor finns centralt på Kungsgatan, i Stockholm city, sedan 20 år tillbaka.

Om ni behöver hjälp med redovisning i Stockholm kan vi ta hand om allt från bokföring, skattebetalning och momsbetalningar, leverantörsreskontra och ekonomisk rapportering som ska in till olika myndigheter.

Anlita redovisningsbyrå i Stockholm

Här bemöter vi dig på ett personligt sätt med ett stort engagemang och har ert företags bästa i fokus när vi arbetar med redovisning.

Fram till idag, jämfört med för 20 år tillbaka i tiden, har vi fått en bred erfarenhet av de olika villkor som företag har att förhålla sig till, inom olika branscher.

Vi har både egenföretagare, små bolag och stora firmor bland våra kunder och alla slags firmor är välkomna att anlita oss som sin redovisningsbyrå i Stockholm och på de orter där vi är verksamma!

Vill ge mervärde till ert företag

Vår ambition är att bidra med mervärde till ert företag när ni anlitar oss för er redovisning.

Vi vill vara med och utveckla våra kunders företag för att göra verksamheten ännu mer effektivt, och vår vision som vi eftersträvar, är att spara er tid, och att ni istället ska kunna fokusera på er kärnverksamhet.

Genom att få en god ordning på er ekonomi, er bokföring och redovisning kan vi skapa trygghet att företagets ekonomi växer och på så sätt fortsätta framåt på ett framgångsrikt sätt.

Detta kan vi erbjuda:

  • Redovisning av allt från bokföring, till skatter, momsinbetalningar
  • Hantera era kund- och leverantörsreskontra
  • Ekonomisk rapportering
  • Ansvara för attesterade leverantörsfakturor.
  • Bevaka kundfodringar så att de betalas i tid.
  • Sköta er lönehantering och betala inkomstskatt, arbetsgivaravgifter, semesterutbetalningar, sjuklöner med mera.
  • Ta hand om rapportering för statistik till försäkringsbolag och myndigheter.

Allt för att underlätta ert företag

Det mervärde som vi gärna bidrar med, till ert företag är bland annat att förenkla era rutiner för ekonomiska administration, såsom redovisning, eller bokföring.

Allt som kan underlätta ert eget företagande och verksamhet. Vi kan införa smarta processer och anpassa er bokförings kontoplan för rätt beslutsunderlag och inte minst bygga upp ett system åt er som ger er en effektiv, intern kontroll för ert företag.

Finns i Sverige och Finland

Under den här tiden har vi hunnit växa ordentligt och kan, som en erfaren redovisningsbyrå i Stockholm även erbjuda våra tjänster i Sollentuna, Visby och Södertälje.

Dessutom finns vi även i Finland och arbetar som redovisningsbyrå i Helsingfors, Vanda och Lahti.

Idag är vi mer än 30 redovisningskonsulter och jobbar för att skapa mervärde för alla våra kunder, med redovisning, bokföring och ekonomisk administration.

Anlita oss som redovisningskonsult

Om ni själva tar hand om er bokföring kan vi, som er redovisningskonsult lösa era problem, svara på svåra frågor, göra avstämningar och hjälpa er att ta fram rapporter och kvalitetssäkra er ekonomiska administration.

Vi erbjuder oss att skapa effektiva rutiner som sparar er dyrbara tid, då vi anpassar rutinerna i enlighet med er verksamhet.

Ibland kan det handla om att anpassa er kontoplan, använda rätt slags redovisningsprogram på nätet eller införa ny struktur för er administration.

Intresserad?

Skicka in ditt namn och telefonnummer så hör vi av oss och berättar mer om hur Metric Accounting kan hjälpa ditt företag.

Tom Wickström

VD, Bolagsspecialisten Stockholm AB

Johan Alanko

Great Deals & Alanko AB

MD, Alexey Zayashnikov

Breakwater Consulting AB

“Sedan vi börjat vårt samarbete med METRIC har vi fått ordning och reda på våra papper, rapporter i tid varje månad, plus bra tips och information om vad vi måste göra för att uppfylla våra branschkrav, sköta vår bolagsförvaltning och lämpliga nivåer för aktieutdelning.”

“Jag har drivit eget konsultbolag sedan 2012. METRIC hjälpte mig med uppstarten av bolaget och har fungerat som extern ekonomiavdelning hela tiden sedan dess. De ger mig alltid snabb hjälp och har ordning och reda. Deras proffsighet gör att jag helt och hållet kan fokusera på det jag själv är bäst på – att leverera till mina kunder.”

”Being a client of METRIC, I can only highly recommend them and their professional services, which are fairly priced and timely performed. As well as Edith Lau is doing a great job and always helpful.”

Vanliga frågor

Ni har bytt namn, hur påverkar det mig?

Kommer jag få en ny kontaktperson?

– Nej, ni kommer jobba vidare med samma konsult som tidigare.

Kan jag fortsätta använda samma e-post och telefonnummer som innan?

– Ja, men på sikt kommer de gamla mailadresserna fasas ut, men du kommer få information i god tid innan.

Förändras mitt uppdragsavtal med byrån?

– Innehållet kommer inte förändras, men vi kommer skicka ut uppdateringar med nya namnet pö om pö, dels för att vår branschorganisation har det kravet men också för att du ska vara tydligt för dig som kund vem du samarbetar med.

Hur lång tid tar det att bli kund hos er?

Om du inte redan idag har hjälp av en annan byrå så tar det ca en vecka 5 minuter att bli kund hos METRIC. Vi är bara ett samtal eller mail bort för att ni ska kunna komma igång med er redovisning hos oss. Om du idag är anknuten till en annan byrå är det er överenskommelse som styr när du kan byta till oss. Vi hjälper till i den övergången och tar kontakt med er befintliga byrå och samlar in all nödvändig information för att gör det så enkelt som möjligt för dig.

Jag behöver starta ett AB, hjälper ni till med det?

För många är det krångligt att starta ett AB, ofta väljer man därför ett lagerbolag. Det man inte vet om är att det är lika många steg att fullfölja oavsett om man startar bolaget helt själv eller köper ett lagerbolag. Låt oss hjälpa dig med registrering hos Bolagsverket tills dess att du ställer ut din första kundfaktura. Det blir både billigare och effektivare. Det är många steg på vägen, men vi stöttar dig under hela processen och ser till att det blir rätt från början.

Jag behöver bara hjälp med redovisning, går det?

Behöver du bara hjälp med redovisning och ingenting annat så stöttar vi dig med just den tjänsten, vi hjälper flera kunder med bara utvalda delar av ekonomiarbetet men även med att vara hela deras ekonomiavdelning; vi skräddarsyr våra tjänster efter ditt behov.

Jag har precis startat ett företag, hjälper ni mig hela vägen?

Om du precis startat ett företag har du säkert många frågor, vi kan hjälpa dig med registrering hos Skatteverket, formalia på din kundfaktura, bolla frågor, komma igång med redovisning, och beräkna lön. Precis alla de tjänster som du behöver kan vi erbjuda, du väljer själv hur du vill använda oss.

Mer tjänster från Metric Accounting

Revision

De flesta ser revisionen som ett nödvändigt ont, men företagets årsredovisning är oftast den första finansiella informationen som externa intressenter tar del, den offentliga revisionsberättelsen är därför ett viktigt kvitto för bolagets ekonomiska hälsa.

Validerat beslutsunderlag för banker och investerare
Kvitto på att företaget sköter sin verksamhet
Trovärdighet för läsaren - Trygghet för företaget
Läs mer om Revision

Affärsrådgivning

För många företag är vi så mycket mer än ”bara siffror”. I vårt arbete lägger vi stor vikt vid att analysera företaget. Vi gör det genom att se till helheten, d.v.s. produkter, människor, lönsamhet, kvalitet i ekonomisk information och rapportering. På så sätt kan vi guida dig till en bättre affär.

Stöd i beslut
Nulägesanslys och framtidsmål
Din partner i företaget
Läs mer om Affärsrådgivning

Lön och HR

Medarbetaren är företagets viktigaste resurs, vi hjälper er så att lönehanteringen blir helt rätt, lagenligt och i tid, men det är bara början för oss. Vår styrka ligger i vår starka kompetens i att både förbättra processen men också att vara en partner i alla frågor som rör ersättning och avtal för er personal. Allt för att du ska kunna fokusera på att driva din verksamhet.

Rätt lön i rätt tid
Tidseffektiv och smidig hantering av underlag
Eget Lönekontor oavsett storlek på ditt företag
Läs mer om Lön och HR

Internationellt

Företagets marknad och omvärld är idag gränsöverskridande. Vi hjälper dig att etablera dig utanför Sveriges gränser, antingen genom vår systerbyrå Balanco som har närvaro i flera länder eller genom en av våra många samarbetspartners.

Samma engagemang utanför Sveriges gränser
Etablering i Sverige? Vi hjälper dig hela vägen
Din partner oavsett världsdel
Läs mer om Internationellt

Besöksnäring

För att bedriva en lönsam verksamhet inom besöksnäring idag så behöver man utöver att erbjuda en extraordinär upplevelse också kunna navigera bland system, kopplingar mellan systemen, myndighetskrav som ändras från en dag till en annan p.g.a. Coronapandemin.

Stor erfarenhet av marknadens alla system/appar/progam
Vi kan Kollektivavtalet för Hotell och Restaurang
Är du i Kontantbransch? Inga problem, vi jobbar gärna med dig också!
Läs mer om Besöksnäring